Hlavní obsah

Dva Češi zatčeni ve Španělsku za nájemnou vraždu starosty

Plop

Ve Španělsku byli zatčeni dva Češi pro podezření, že vykonali nájemnou vraždu starosty města Polop Alexandra Ponsody. Vraždu si měl objednat jeho nástupce ve funkci Juan Kano. Uvedla to ČT.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

V listopadu 2007 byl tehdejší starosta Polopu, městečka na břehu Středozemního moře, zastřelen ve svém autě před vlastním domem. „Dva roky policie shromažďovala důkazy. Ve středu ráno spustila zátah, při kterém zatkla 7 lidí. Dva z nich jsou údajně Češi,“ uvedla ČT.

Češi nyní čekají na soud. Starostu měli zastřelit právě zatčení Češi. Jeden z nich pracoval jako vyhazovač v nočním klubu, kde se údajně zločin domlouval. 

Kano byl tajemníkem zavražděného Posady a po jeho smrti ho vystřídal v čele radnice. Do sporu se podle listu El Mundo dostali kvůli prodeji výnosných pozemků. Kano měl za obchod dostat úplatek ve výši v přepočtu zhruba šesti set tisíc korun, uvedla ČT.

Posada s kontraktem nesouhlasil a zablokoval ho. Juan Kano se pak obrátil na místní podsvětí, a to zase na dvojici Čechů, kteří údajně odvedli špinavou práci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám