Hlavní obsah

Děti ruských boháčů závodily ve Švýcarsku se sporťáky, zranily seniora

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bellevue/Moskva

Vážným zraněním německého důchodce skončila honička čtyř mladých Rusů po švýcarských dálnicích. Podle deníku Komsomolskaja Pravda šlo o děti ruských oligarchů. List doplnil, že mladíci se po dálnici pohybovali rychlostí vysoko přes 200 km/h.

Článek

Ilegální závod odstartoval z okraje města Bellevue. Čtyři superauta – Bugatti Veyron, Mercedes McLaren, Lamborghini Murcielago a Porsche Cayenne Turbo – se tam v noci na pátek seřadila na semaforech. První vůz vystartoval na zelenou, další dva na oranžovou, poslední pak, jakmile padla červená, napsal v pondělí deník Tribune de Geneve s odkazem na  svědka.

Dvaadvacetiletému řidiči se do cesty připletl VW Golf řízený sedmdesátiletým Němcem. Mladík, kterému pak policisté naměřili 1,1 promile alkoholu, nedokázal srážce zabránit. Navíc se ukázalo, že jeho řidičský průkaz ve Švýcarsku neplatí.

Německý řidič bojuje na jednotce intenzivní péče o život, viník nehody byl také hospitalizován, ale jeho zranění nejsou vážná. Ostatní tři účastníky závodu se policistům podařilo vypátrat. Hned po výslechu je však propustili.

Reklama

Výběr článků

Načítám