Hlavní obsah

V Kosovu byl při střelbě zraněn český voják

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Priština

Jeden z českých vojáků byl v sobotu na základně 15. kontingentu v Šajkovaci na misi v Kosovu postřelen. Voják byl na místě ošetřen a transportován vrtulníkem do americké vojenské nemocnice na základně Bond Steel, kde byl operován. Český rotmistr je mimo ohrožení života, informoval mluvčí ministerstva obrany Andrej Čírtek.

Článek

"Na základně Bond Steel se voják podrobil chirurgickému zákroku a následnému ošetření. Voják je mimo ohrožení života, jeho stav je stabilizovaný. Jakmile to umožní jeho zdravotní stav, bude okamžitě převezen do České republiky,“ uvedl Čírtek s tím, že rodina byla o zranění informována.

Voják údajně utrpěl poranění na základně, kde se podle Čírtka vyskytují problémy často. Vojenská policie v současnosti vyšetřuje okolnosti a příčiny události. Generální štáb po prošetření a konzultaci s ministrem obrany Martinem Bartákem hodlá provést "příslušná opatření včetně personálních“.

"Existuje vážné podezření, že toto zranění způsobil příslušník stejného kontingentu. Míra jeho zavinění se prošetřuje,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám