Hlavní obsah

Muž se oženil s vlastní dcerou, aby jí zajistil povolení žít v Anglii

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Anglické úřady přehlíží ojedinělý a kontroverzní podvod. Nigerijec Jelili Adesanya žije ve Velké Británii už přes 30 let a nyní se rozhodl na oko se oženit se svou dcerou, aby pomohl získat jí, jejímu skutečnému manželovi a jejich čtyřem dětem z Nigérie povolení legálně žít v Anglii. Informoval o tom britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Žena z Nigérie čeká na oficiální povolení žít v Anglii.

Článek

Čtyřiapadesátiletý Adesanya získal britský pas už před dlouhou dobou. Na Ostrovech žije zhruba 33 let a teď se mu zřejmě zastesklo po přítomnosti rodiny, a tak se rozhodl podvodem zkusit získat povolení legálního pobytu v zemi. Konzervativní Angličany však tento podvod velmi pobouřil a někteří žádají mužovo vyhoštění ze země.

Adesanya zinscenoval falešný svatební obřad, nechal se s nevěstou vyfotografovat a poté s několika papíry a fotografií ošálil imigrační úředníky tvrzením, že jeho dcera Karimotu Adenikeová je ve skutečnosti jeho manželka. O zhruba 20 let mladší Adenikeová nakonec skutečně dostala povolení žít ve Velké Británii.

Otec s dcerou nyní čekají na definitvní povolení zůstat ve Velké Británii a pak se v tichosti rozvedou a pokusí se do Anglie dostat zbytek rodiny. Očekává se, že si Adenikeová po rozvodu vezme svého původního manžela, aby tak dostala víza celá rodina. S povolením pro děti by totiž zřejmě neměl být problém.

Zfalšoval dceřin pas

Úřady se nechaly před necelými dvěma roky evidentně podvést, ale navzdory tomu, že je na chybu už mnoho lidí zkusilo upozornit, nereagují. Někteří poslali úředníkům všechny náležitosti včetně jmen osob, adres, čísel pasů a dokonce i kopie svatební fotografie.

Úřady však o případu nechtějí ani slyšet a údajně se ho snaží zamést pod stůl. Nyní však Daily Mail kauzu medializoval, a tak se dá čekat zjednání rychlé nápravy.

Adesanya přišel do Velké Británie v roce 1976. V roce 2007 pak odcestoval do Nigérie, kde si prošel falešným svatebním obřadem se svou dcerou a poté za několik dní požádal v hlavním městě Lagos o oficiální potvrzení svatby. Muž dokonce zaplatil mnoha lidem, aby se zúčastnili svatebního obřadu a fotografie z něj tak vypadaly důvěryhodně. Nechal pak navíc i zfalšovat pas své dcery, ve kterém ji udělal o deset let starší, aby zamaskoval věkový rozdíl mezi sebou a svou "chotí".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám