Hlavní obsah

Náměsíčník ve snu bojoval s lupiči, při tom zabil manželku

Novinky, Tomáš Reiner
Swansea

Devětapadesátiletý muž trpící náměsíčností zardousil svou o dva roky mladší ženu, protože byl přesvědčen, že bojuje s vetřelcem, který se vloupal do jejich karavanu. Uvedl to britský list The Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Brian Thomas zaútočil uprostřed noci. Když se probudil, volal hned nouzové číslo. „Myslím, že jsem zabil svou ženu. Panebože. Myslel jsem, že se sem někdo vloupal. Bojoval jsem s těmi kluky, ale byla to Christine. Asi jsem snil nebo co. Co jsem to udělal? Co jsem to udělal? Můžete sem někoho poslat?“ prohlásil. Když na místo dorazili policisté, Thomas se chvěl a plakal.

Událost se stala loni v červenci v západním Walesu, kde manželé kempovali. Pár se musel v průběhu noci s autem přesunout poté, co je vzbudili venku povykující výrostci. Když znovu usnuli, Thomasovi se zdál zlý sen, v němž se mladíci do jejich karavanu vloupali.

Nyní soudní znalci rozhodli, že Thomas dlouhodobě trpí poruchami spánku a žalobci při soudu ve Swansea nyní rozhodli, že upustí od snah obžalovat ho ze zabití a budou usilovat o zvláštní verdikt o nevině kvůli nepříčetnosti.

Žalobci ovšem hodlají příčinu kvalifikovat jako automatickou reakci z důvodu duševní poruchy. V takovém případě by se Thomas možná i napořád musel léčit v psychiatrické léčebně, proti čemuž se staví obhajoba.

Thomas bere antidepresiva a léky proti Parkinsonově chorobě, ale během výletu je vysadil, protože negativně ovlivňovaly jeho sexuální aktivitu.

Thomasovi byli podle líčení šťastným párem, jenž měl brzy oslavit 40. výročí svatby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám