Hlavní obsah

Robert Fico dostal k listopadu darem rudý Žigulík

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

U příležitosti 20. výročí listopadové revoluce dostal v pondělí slovenský premiér Robert Fico od mladých křesťanských demokratů rudý vůz Žiguli sovětské výroby. Fico si ho nemohl převzít, byl zrovna v Moskvě, kde jednal s Vladimirem Putinem.

Protest před sídlem slovenské vládyVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

"Moskvu mohl navštívit kdykoli, ale v těchto dnech to je provokace," řekl předseda mladých křesťanských demokratů Martin Krajčovič.

"Moskvu mohl navštívit kdykoli, ale v těchto dnech to je provokace," řekl předseda mladých křesťanských demokratů Martin Krajčovič.

Na automobilu rudé barvy bylo napsáno: "Slušní oslavují, bolševici utíkají" a "Jsem auto rudého Roba. Smer Moskva". Nese jedno vyjádření slovenského premiéra: "Listopad 89, nevšiml jsem si."

Foto: Ivan Vilček, Právo

Kapota žigulíka, kterého koupili Ficovi.

Mladí křesťanští demokraté koupili Žigulíka za 100 eur (asi 2600 Kč) a před budovu Úřady vlády ho museli dotlačit.

"Vůz byl vyrobený v roce 1987 v Sovětském svazu. To je období, na které je Robert Fico nastavený, jeho mentalita i jeho smýšlení," dodal Krajčovič. Aktivisté následně odevzdali symbolický klíč od auta v podatelně Úřadu vlády.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Ficovo vyjádření na levých dveřích žigulíka

Fico v tom čase jednal v Moskvě s Vladimírem Putinem a šéfem Gazpromu Alexejem Millerem o vzájemných rusko-slovenských vztazích a o dodávkách ruského plynu na Slovensko.

Reklama

Výběr článků

Načítám