Hlavní obsah

V Londýně dopadli muže, který přepadl sto žen a znásilnil devadesátiletou

– Londýn

Metropolitní policie v Londýně v neděli dopadla 52letého muže, který během 17 let přepadl více než sto žen. Útočník se jmenuje Delroy Grant a je přezdívaný jako Noční lovec. Byl obviněn z pěti znásilnění, z šesti dalších napadení a jedenácti vloupání.

Článek

Policie mu připisuje 108 převážně sexuálně motivovaných útoků zaznamenaných v letech 1992 až 2009. Velkou většinu obětí tvořily staré ženy, ale napadl i několik mužů. Jednu ženu, které tehdy bylo 88 let, znásilnil dvakrát. Nejstarší oběti bylo 93 let.

Muž útočil na jihu Londýna v přilehlých oblastech, zejména v hrabství Surrey.

Grant, žijící v Brockley, byl dopaden v neděli ráno v Greenwichi během operace, jejímž cílem bylo Nočního lovce dopadnout.

Ve vazbě zůstane až do čtvrtka, protože pokračují jeho výslechy, sdělila prokurátorka Denise Clewesová. Dodala, že se očekává, že „bude obviněn z dalších zločinů“, odmítla však prozradit víc.

"Toto je případ, kde se uplatňují omezení na informace. Žádám, aby zůstal tři dny v policejní vazbě. Jsou tu stále důkazy, které nejsou ještě shromážděny a policisté na to zatím neměli čas,“ sdělila Clewesová Telegraphu. Kriminalisté nyní prohledávají jeho byt.

Právní zástupce obviněného, který je podle listu Telegraph otcem zadrženého, nepožádal o kauci.

Pátrání stálo 100 000 liber

Noční lovec byl nejhledanějším zločincem v Anglii. S cílem ho dopadnout vytvořila londýnská policie speciální brigádu. Za informace, které by mohly vést k jeho dopadení, byla vypsána odměna v přepočtu asi 1,3 miliónu korun.

V rámci dvanáct let trvající operace Mindstead bylo mimo jiné prozkoumáno na 2000 vzorků DNA. To umožnilo zúžit pátrání na muže pocházejícího z návětrných ostrovů, k nimž se řadí karibské ostrovy mezi Grenadou a Dominikou, kam patří Svatý Vincent, Grenadiny a Svatá Lucie. Pátrání po něm stálo policii 102 tisíce liber.

Při svých nočních útocích nosil noční lovec na obličeji masku. V bytech, kam se v noci chystal proniknout, odpojoval telefon a elektřinu. Baterkou pak probudil své oběti a trávil s nimi až čtyři hodiny. Podle policie se gerontofilové, tedy lidé vyhledávající staré ženy k sexuálnímu ukojení, vyskytují vzácně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám