Hlavní obsah

Kaddáfí si dal shromáždit italské krásky a kázal jim o islámu

Řím

Na 200 vybraných italských krásek si nechal v předvečer světového summitu o potravinové bezpečnosti v Římě shromáždit libyjský vůdce Muammar Kaddáfí, aby je poučil o islámu. Každá z nich musela podle agentury DPA měřit minimálně 170 centimetrů, být elegantně oblečená a vejít se do věkového rozpětí 18 až 35 let. Za dvě hodiny "vyměňování myšlenek" se severoafrickým státníkem každá dostala 50 eur (zhruba 1300 korun).

Článek

Mladé Italky vybrala na Kaddáfího přání jistá personální agentura. Libyjský vůdce se chystá během pobytu na summitu, který potrvá do středy, podobné setkání uskutečnit ještě dvakrát. Příslušná agentura pro něj podle DPA vybrala nejméně 500 půvabných žen.

V neděli večer seznámil v jedné z římských vil první dobrovolnice se svými cestami po Itálii a s průběhem setkání s italským premiérem Silviem Berlusconim. Hlavním tématem ale byl islám. Kaddáfí podle agentury APA mluvil o roli žen v tomto náboženství, popřel ukřižování Krista a vyzval přítomné, aby na islám přestoupily.

Nechcete žít u nás?

"Já jsem na straně žen, které by měly mít stejná práva a povinnosti jako muži. Povinnosti žen musejí být přiměřené jejich vlastnostem," prohlásil mimo jiné autoritářský vládce z Tripolisu.

"Vy myslíte, že Ježíš byl ukřižován, ale to není pravda. Bůh ho vzal do nebe. Ukřižován byl člověk, který mu byl podobný," popsal kráskám "pravé" pozadí biblických událostí. Židé se podle něj pokusili Ježíše zabít, protože chtěl přivést Mojžíšovo náboženství na správnou cestu. "Ježíš byl seslán Židům, Mohamed byl seslán všem lidem na světě. Každý, kdo jde jiným směrem, než šel Mohamed, dělá chybu," apeloval Kaddáfí na přítomné dámy.

Na závěr se jich podle APA zeptal, zda by nechtěly žít v jeho zemi, a daroval jim kopii koránu. Úplná spokojenost mezi účastnicemi ale prý nepanovala. "Nebyla tam ani sklenice vody," stěžovala si jedna z nich.

Reklama

Výběr článků

Načítám