Hlavní obsah

Bohdalová a Gott porušili na Slovensku předvolební moratorium

– Poprad • Aktualizováno
Právo, ČTK, Ivan Vilček, Bratislava

Herečka Jiřina Bohdalová a zpěvák Karel Gott porušili na pátečním benefičním koncertě v Popradě moratorium před regionálními volbami na Slovensku. Gott uvedl, že na vystoupení ho pozval kandidát na předsedu Vyššího územního celku. Porušení moratoria potvrdil mluvčí krajské volební komise v Prešově Jozef Kislík.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Herečka Jiřina Bohdalová

Článek

Gott řekl, že po koncertu v Košicích ho přítel Peter Chudík požádal, aby vystoupil v Popradě. “Neváhal jsem ani chvíli,” sdělil Gott.

Foto: Jan Koller, Právo

Karel Gott na bratislavském koncertu

Chudík kandiduje na post župana (hejtmana) v prešovském kraji za vládní stranu Smer - sociální demokracie premiéra Roberta Fica.

Bohdalová dostala na pódiu kytku a moderátor se jí zeptal, zda ví od koho jsou. Herečka se podívala na připojený lísteček a řekla: “Peter Chudík, toho znám”.

V Popradu byl lístek na slavíka levnější

Představení oficiálně organizovala nadace Něžný úsměv. Vystoupení přihlíželo asi 2500 lidí. Spekulace o tom, že šlo o připravenou stranickou akci několik hodin před začátkem hlasování ale zástupce nadace a poslanec za stranu Směr-SD Stanislav Kubánek odmítl. "Tuto akci jsme zorganizovali v tomto termínu před rokem, kdy jsme si mistra zamluvili. Nemohli jsme vědět, že za rok budou volby. To jsme měli teď koncert zrušit?," reagoval .

Podle serveru Korzár nechtěl Kubánek prozradit, proč stála vstupenka na Gottovo vystoupení v Košicích 12 eur, ale v Popradě to bylo jen sedm eur. Naznačil jen, že nižší cenu mohli organizátoři stanovit, neboť město Poprad pro akci poskytlo halu zdarma. Nevyjádřil se ale k tomu, zda vystoupení Gotta a Bohdalové dotovala nějaké politická strana. "Honoráře jsou věcí nadace. Celé vyúčtování bude zveřejněné na internetu," řekl. 

Reklama

Výběr článků

Načítám