Hlavní obsah

Prokuratura vyšetřuje druhého muže v kauze Kamspuschová

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Případ únosu Nataschy Kampuschové (21), kterou únosce Wolfgang Priklopil zadržoval od roku 1998 osm let se svém domě poblíž Vídně, by mohl nabrat jiný směr. Thomas Mühlbacher, vrchní prokurátor v rakouském Štýrském Hradci, v sobotu potvrdil, že kromě únosce, který spáchal sebevraždu v srpnu 2006 - v den, kdy se Natasche podařilo uprchnout, mají ještě druhého podezřelého.

Článek

Mühlbacher potvrdil zprávu listu Die Presse, že vyšetřují Priklopilova blízkého přítele a bývalého firemního společníka Ernsta Holzapfela. „Je podezřelý, že se podílel na únosu. Vyšetřujeme ho kvůli omezování osobní svobody. Zejména v souvislosti s jeho blízkostí k vězniteli zůstává řada otázek nezodpovězena“.

Holzapfel se přiznal, že se setkal s Kampuschovou, když za Priklopilem zašel, aby si půjčil přívěs. Prý však nevěděl, že je nezvěstná. „Představil mi ji jako svou známou, jméno mi neřekl. Zdvořile jsme si potřásli rukou. Byla přátelská a vypadala šťastně,“ vypověděl .

Vyšetřovatelé také vědí, že Priklopil se s ním setkal krátce před svou smrtí. Řekl mu, že potřebuje pomoc, protože ho chytila policejní hlídka opilého za volantem. „Přijel jsem na dohodnuté parkoviště. Byl očividně nervózní, chtěl, abych si vypnul mobil. Pokoušel jsem se ho uklidnit tím, že jsme dál mluvili jen o pracovních záležitostech,“ tvrdil Holzapfel.

Žalobce má za to, že případnou obžalobu připraví do konce roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám