Hlavní obsah

Slovensko uzavře další hraniční přechod s Ukrajinou

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Slovenská republika od neděle uzavře hraniční přechod Ubľa s Ukrajinou, aby zamezila šíření chřipkové epidemie. V provozu zůstane pouze hraniční přechod Vyšné Nemecké. V sobotu to potvrdil slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle ministra Slovensko zatím neuvažuje o úplném uzavření hranice s Ukrajinou. "Chceme soustředit veškerou pozornost na jeden hraniční přechod," dodal Kaliňák.

Na přechodu Vyšné Nemecké musí každý cestující před vstupem na slovenské území projít lékařskou prohlídkou. „Nepřetržitou službu posilníme o vojenské lékaře ministerstva vnitra. Nechráníme pouze Slovenskou republiku, ale také ostatní evropské státy Schengenského prostoru,“ uvedl v pátek Kaliňák.

Slovensko v úterý uzavřelo pro pěší hraniční přechody Veľké Slemence. I když počet cestujících ze Slovenska na Ukrajinu klesl, ministr opětovně důrazně žádal Slováky, aby na Ukrajinu zatím nejezdili.

Reklama

Související témata:

Související články

Slovensko má první oběť prasečí chřipky

Slovensko má první úmrtí na virus A/H1N1 prasečí chřipky. Mluvčí ministerstva zdravotnictví Zuzana Čižmáriková potvrdila, že se obětí stala 48letá žena....

Výběr článků

Načítám