Hlavní obsah

Slovensko zpřísnilo opatření na hranicích s Ukrajinou

Právo, ČTK, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovensko může od pátku odepřít vstup do země cestujícím z Ukrajiny, kteří jsou ve špatném zdravotním stavu. Oznámil to ministr vnitra Robert Kaliňák. Slovensko tak dál zpřísnilo opatření na hranicích s Ukrajinou s cílem zamezit šíření chřipkové epidemie.

Foto: Viktor Gurniak, Reuters

Lidé na Ukrajině nosí roušky

Článek

Každý cestující se před vstupem na slovenské území musí podrobit lékařské prohlídce. „Nepřetržitou službu posilníme o vojenské lékaře ministerstva vnitra. Nechráníme pouze Slovenskou republiku, ale také ostatní evropské státy Schengenského prostoru,“ uvedl Kaliňák, který v pátek navštívil hraniční přechod Vyšné Nemecké.

Slovensko v úterý uzavřelo pro pěší hraniční přechody Veľké Slemence a Ubľa, kde je nadále možný přejezd automobilem. „V případě, že se situace na Ukrajině nestabilizuje, zvažujeme úplné uzavření hraničního přechodu Ubľa,“ uvedl ministr. Kaliňák nevyloučil, že k tomuto opatření může dojít už v průběhu nadcházejícího víkendu.

I když počet cestující ze Slovenska na Ukrajinu klesl, ministr opětovně důrazně žádal Slováky, aby na Ukrajinu zatím nejezdili.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám