Hlavní obsah

Řidič bezpečnostní služby zmizel s 10 milióny eur

Právo, Novinky, rei, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyon

Francouzská policie pátrá po řidiči obrněného vozu bezpečnostní služby, který převážel přes 10 miliónů eur (přes čtvrt miliardy korun). Řidič zmizel i s nákladem.

Článek

Vůz švédské bezpečnostní firmy Loomis převážel peníze pro Banque de France v Lyonu, když ve čtvrtek ráno zmizel. Řidič s ním ujel ve chvíli, kdy dva jeho kolegové odešli vyzvednout další peníze. Policie zatím nevylučuje, že byl unesen.

Naváděcí systém i telefon v autě byl vypnut. Auto bylo později za městem nalezeno prázdné.

„Mluvíme tady o více než 10 miliónech eur,“ řekl Joel Chapuy z odborů přepravců peněz. „Nemohu to upřesnit, protože jsem zaslechl různé částky od 11 do 13 miliónů,“ doplnil.

Devětačtyřicetiletý řidič prý už dříve vybral všechny peníze ze svého bankovního účtu. U firmy pracoval deset let. Jde o bezdětného starého mládence, jenž už dlouhou dobu neudržoval žádné kontakty s příbuznými. Známí jej podle listu Le Progres popsali jako nenápadného a na slovo skoupého člověka. 

Reklama

Výběr článků

Načítám