Hlavní obsah

Taxikář v Římě zabil dívku z Česka

Právo, Zdeněk Nevělík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Osmadvacetiletá dívka z Brna se stala v Římě obětí taxikáře-piráta. Ten ji srazil v centru města, kudy projížděla na kole. Pachatel z místa činu ujel, a ačkoliv se tragédie odehrála už minulý týden, nebyl dosud vypátrán.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Podle listu Corriere della Sera, jehož redakci na incident upozornil jeden ze čtenářů, se událost odehrála minulý týden v noci na pátek nedaleko Kolosea. Dívka pobývající dlouhodobě v italské metropoli se podle deníku právě vracela domů z práce, když do ní zezadu v plné rychlosti narazil taxík, jehož řidič z místa činu ujel. Žena utrpěla těžká zranění, do nemocnice byla převezena v kómatu, z nějž se už neprobrala, a po dvou dnech zemřela.

Podle dívčiných přátel, kteří s ní sdíleli fandovství pro cyklistiku, žila v Římě už několik let a pracovala v jedné restauraci. „Byla sympatická a pozorná, dívala se vždycky do očí. Mnozí ji znali, všichni si jí vážili,“ svěřil se jeden z kamarádů. Podle něj se jí začínalo stýskat po domově a v jednu chvíli uvažovala o tom, že se vrátí do Česka. „Ale v Římě je tak krásně,“ dodala prý a nakonec se rozhodla zůstat.

Další z těch, kdo dívku znali, si stěžoval, že rodičům, kteří přicestovali do nemocnice za dcerou, místní úřady neposkytly nejmenší pomoc při vyřizování náležitostí po její smrti.

Cyklistické asociace v hlavním městě vyhlásily na čtvrtek před Koloseem protestní pochod na její památku. „Chceme pravdu a spravedlnost!“ napsal jeden z jejích známých na blogu. „Kde jsou lidé? Kde je občanská společnost, která jezdí v autě a na motorce, ale před takovými věcmi může a musí zvednout hlas a uvědomit si, že není možné takto žít a zemřít?“ posteskl si jiný.

Reklama

Výběr článků

Načítám