Hlavní obsah

Ve Španělsku havaroval autobus se studenty, jedna dívka zemřela

Madrid

Život šestnáctileté dívky a nejméně 19 zraněných si vyžádala nehoda autobusu ve Španělsku, který vezl nizozemské školáky na výlet. Vůz se 60 lidmi se v pondělí brzo ráno nedaleko katalánského města Bascara převrátil v zatáčce na střechu. Příčina nehody se vyšetřuje.

Článek

Mnoho studentů i členů jejich doprovodu zůstalo v převráceném autobusu zaklíněno a museli je vyprostit záchranáři. Někteří ze zraněných jsou podle katalánské regionální policie ve vážném stavu. Na místo havárie jedou i nizozemští pracovníci, aby obětem pomohli.

Policie podle agentury DPA prověřuje, zda nizozemský řidič nejel do zatáčky příliš rychle, nebo jestli za volantem neusnul. On sám podle agentury AP sdělil nizozemské cestovní kancléři, že ho "vylekalo něco, co přeběhlo silnici". "Když se tomu snažil vyhnout, autobus se převrátil," uvedla společnost Lanting Reizen v prohlášení. Řidič prý již absolvoval test na alkohol.

Letos je to již druhá smrtelná nehoda nizozemských turistů v Katalánsku. Na konci července se srazil u města San Pol de Mar autobus se 67 cestujícími s autem. Nehodu nepřežilo šest lidí, dalších 39 bylo zraněno. Na vině tehdy byl řidič autobusu, který příliš rychle odbočil z dálnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám