Hlavní obsah

Modelka, které útočník polil tvář kyselinou, je po operaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Šestadvacetiletá britská modelka Katie Piperová prodělala rozsáhlou plastickou operaci obličeje a krku poté, co jí najatý útočník na ulici polil tvář kyselinou sírovou. Ještě předtím byla znásilněna žárlivým milencem, který si později útočníka najal.

Článek

Kyselina Piperové loni v březnu silně poškodila obličej a krk. Modelka oslepla na jedno oko a kvůli poranění hltanu nemohla ani jíst. Prodělala proto 30 operací, při nichž jí tým chirurgů zcela odstranil poleptanou kůži a nahradil ji kůží umělou, vytvořenou pomocí kožních štěpů z jejího těla.

Její milenec Daniel Lynch, který Piperovou potkal na internetové komunitní síti Facebook, dostal za její znásilnění a najmutí útočníka doživotí stejně jako Stefan Sylvestre, který modelku kyselinou postříkal.

Poté co se Piperová rozhodla vzdát práva na anonymitu, vyvolal její případ vlnu zájmu. „Rozhodla jsem se vyprávět svůj příběh, aby se lidé dozvěděli, co mi ti muži provedli. Aby se lidé, kterým se oškliví každý, kdo vypadá odlišně, dozvěděli, že se nemusejí bát jeho jizev, že pod nimi je stále stejný člověk.“

Před útokem byla modelka údajně člověkem veselé povahy, oblíbená a milá. Těsně po incidentu své matce napsala dopis, protože nemohla mluvit. Žádala ji v něm o smrt.

V současnosti nosí modelka na obličeji po 23 hodin denně tlakovou masku, aby se nová kůže nevysušovala a zahojily se jizvy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám