Hlavní obsah

Starosta sídliště Luník IX dluží nájemné, musí se vystěhovat

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vratsilava

Přes 4500 eur (120 tisíc Kč) dluží na nájemném starosta košické čtvrti Luník IX Ladislav Šaňa. Město mu proto poslalo výzvu, aby se vystěhoval. Jak uvedl deník Sme, starosta se stěhovat nechce a magistrát připravuje žalobu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Platná nájemní smlouva skončila starostovi před třemi lety. Od té doby za byt neplatí a u Bytového podniku města Košice mu vznikl zmíněný dluh.

"Nájemní smlouva mu skončila 31. prosince 2006 a jeho dluh představuje 4500 eur," říká Jaroslav Vrábeľ z košické radnice. Starosta se měl vystěhovat do 15. října 2009, ale neučinil tak. "Bytový podnik podá v nejbližších dnech u soudu žalobu na uvolnění bytu bez ohledu na funkci neplatiče a protiprávního obyvatele bytu," dodal Vrábeľ.

Šaňa tvrdí, že výzva na uvolnění bytu je k ničemu. "Je to cár papíru. Na Luníku IX takový papír dostal téměř každý," tvrdí starosta. Měsíční nájemné přitom činí pouze 71 eur (asi 1800 Kč). Šaňa navíc vlastní dům v obci Kazimír v okrese Trebišov.

Na Luníku IX žije několik tisíc Romů. Město je sem vystěhovalo jako neplatiče a sociálně nepřizpůsobivé občany. Romové většinu panelových domů zdevastovali a jeden dům museli po rozhodnutí statika zbourat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám