Hlavní obsah

Slovák měl v krvi neuvěřitelných sedm promile alkoholu

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Mladému Slovákovi z obce Horná Súča naměřili v krvi neuvěřitelných sedm promile alkoholu. "Přivezli ho v sobotu, byl v bezvědomí a intoxikovaný alkoholem. Leží na jednotce intenzivní péče," řekla v pondělí agentuře TASR náměstkyně ředitele Fakultní nemocnice v Trenčíně Terézia Drobná.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Měřič alkoholu. Ilustrační foto

Článek

Primář Dušan Gaša konstatoval, že v nemocnici běžně ošetřují pacienty se čtyřmi až pěti promile alkoholu v krvi. Hladina alkoholu u 28letého muže však i personálu nemocnice vyrazil dech.

"Když ho přivezli na nic nereagoval, byl zcela bezvládný. Domnívali jsme se, že má poškozenou míchu nebo krvácí do mozku. CT vyšetření však nic neukázalo," uvedl primář. Po celou noc byl v bezvědomí, napojený na přístrojích.

Pacient dostal infuzi, masivní přívod glukózy, podporovali u něj močení a přímo ze žaludku mu pomocí sondy odsávali alkohol. "Za pět hodin začal pomalu reagovat na okolí. Komplexní léčba mu zachránila život," dodal Gaša.

Personál nemocnice už mladíka zná z minulosti. Na jejich oddělení není poprvé. Když se začal cítit lépe, dožadoval se alkoholu. Nemocnice uvažuje o tom, že ho předá na psychiatrii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám