Hlavní obsah

V Itálii demonstrovalo přes 100 000 lidí za svobodu tisku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

V italské metropoli Římě se v sobotu na demonstraci za svobodu tisku a k odsouzení mediálního impéria premiéra Silvia Berlusconiho sešlo přes 100 000 lidí. Oznámila to agentura AFP. Podle organizátorů z italské levice a tiskové federace se na centrálním náměstí v Římě sešlo na 350 000 manifestantů.

Foto: Profimedia.cz

Demonstrace v Římě

Článek

"Jde o největší manifestaci, jaká kdy byla zorganizována pro svobodu slova" v Itálii, prohlásil šéf tiskové federace odborové ústředny CGIL Fulvio Fammoni. Podle římské radnice se shromáždilo maximálně 60 000 demonstrantů.

Některé z transparentů nesly nápis "Berlusconi škodí zdraví" či "Všichni jsme sebranka", jak často Berlusconi označuje některé reportéry z veřejné televize RAI.

Manifestanti mimo jiné požadovali zastavení kampaně proti novinářům a zveřejňování pravdy či stažení premiérových stížností na novináře u soudu. Protestovali také proti konfliktu zájmů v médiích s poukazem na Berlusconiho, který má fakticky pod kontrolou veřejnoprávní televize a tři televizní stanice jsou přitom v jeho vlastnictví.

Sám Berlusconi manifestaci označil za "naprostou frašku".

Reklama

Výběr článků

Načítám