Hlavní obsah

V Německu zadrželi Turka podezřelého terorismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá policie zadržela čtyřiadvacetiletého muže tureckého původu Adnana V. Je podezřelý z přípravy výbušných zařízení a propagace Al-Káidy na internetu. V pátek to oznámila agentura Reuters s odvoláním na oficiální policejní zdroje.

Článek

Policie uvedla, že podezřelý je ve vazbě od čtvrtka. V jeho bytě v Offenbachu a v kanceláři ve Frankfurtu policie nalezla malé množství výbušných směsí a zařízení, které vypadalo jako podomácku vyrobená rozbuška.

Podle policie ale nejsou důkazy, které by tohoto muže spojovaly s nedávnými teroristickými hrozbami Německu na internetu.

Před nedělními parlamentními volbami se na webu objevily videonahrávky, na nichž údajný člen teroristické organizace Al-Káida abú Talhá hrozil Němcům "zlým probuzením", pokud ve volbách nezvolí strany, které stáhnou německé vojáky z Afghánistánu. Na další verboval německy mluvící muslimy do řad bojovníků džihádu - svaté války.

Německo v souvislosti s těmito hrozbami zvýšilo bezpečnostní opatření a tamní policie před několika dny zatkla v Mnichově dva islamisty podezřelé z vložení těchto nahrávek na internet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám