Hlavní obsah

Stařenka, která přežila tři dny v horách, zemřela

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř 90letá obyvatelka obce Bobrovec, která strávila tři dny a tři noci v Západních Tatrách, v pondělí zemřela. Žena odešla ve středu na houby, přeletěla přes skalní sráz a zůstala ležet v rokli, kde ji v sobotu našel náhodný turista.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Důchodkyně přežila ztracená v Tatrách tři dny, zemřela v nemocnici. Ilustrační foto.

Článek

"Problém byla ta doba, kterou strávila v horách, a celková dehydratace. Organismus 86leté ženy to nevydržel," řekl televizi Markíza Ján Drobčo lékař nemocnice v Liptovském Mikuláši

Žena byla obecní kronikářkou a v obci ji všichni znali jako pracovitou a vitální ženu.

"Byla velmi skromná a dovedla poradit," řekla jedna z obyvatelek obce. Žena chodila do přírody prakticky každý den a sbírala lesní plody. "Milovala hory a ty se jí staly osudnými. Bude nám chybět," dodala její přítelkyně.

Horští záchranáři pátrali po ženě za pomoci psů, ale bez úspěchu. V sobotu ji v Jalovecké dolině našel náhodný turista. Ten zavolal na tísňovou linku 112. Horští záchranáři ji na místě poskytli první pomoc a následně ji transportovali do nemocnice. Kromě několika odřenin neutrpěla žádná zranění, byla však značně dehydrovaná a v šoku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám