Hlavní obsah

Berlusconi opět zavtipkoval na účet opáleného Obamy

Řím

Italský premiér Silvio Berlusconi označil amerického prezidenta Baracka Obamu a jeho ženu Michelle za "opálené". Uvedl to podle agentury AFP jako vtip v projevu na nedělní slavnosti své strany v Miláně při zmínce o své účasti na nedávném summitu G20 v americkém Pittsburghu.

Foto: Thierry Roge , Reuters

Silvio Berlusconi

Článek

"Mám vás pozdravovat od muže, který se jmenuje, který se jmenuje...počkejte, je to někdo opálený: Barack Obama!...Nebudete tomu věřit, ale opalovat se na pláž šli ve dvou, protože i jeho žena je opálená!" řekl za potlesku přítomných členů strany Lid svobody Berlusconi, který za podobná slova již v minulosti sklidil kritiku.

Italský premiér během jedné návštěvy Moskvy o Obamovi řekl, že je "mladý, hezký a opálený". Když tato slova vyvolala rozruch, Berlusconi dodal, že je myslel jako "velký kompliment" a že ti, kteří to nechápou, jsou "hlupáci". Jeho "kompliment" ovšem mnohá média v zahraničí pochopila jako urážku.

Pravicový politik Berlusconi později znovu připomněl "opálení" nově zvoleného demokratického prezidenta Obamy a zároveň ho zmínil v souvislosti s topmodelkou Naomi Campbellovou. Prohlásil, že jim jejich snědost závidí.

"Můj kompliment vůči Barackovi je poněkud závistivý. Všichni jsme rádi tak opálení, jako jsou Naomi Campbellová a Obama," řekl loni Berlusconi na tiskové konferenci v Pescaře ve střední Itálii.

Reklama

Související témata:

Související články

Berlusconi se po sérii skandálů rozhodl hubnout

Italský premiér Silvio Berlusconi, kterému v posledních měsících znepříjemňovaly život skandální reportáže o jeho soukromém životě, se rozhodl, že shodí pár...

Jsem superman, prohlásil Berlusconi

Italský premiér Silvio Berlusconi se pochválil za to, co všechno se mu za 15 měsíců jeho vlády povedlo. Jsem superman, prohlásil.

Výběr článků

Načítám