Hlavní obsah

Gangsteři to přehnali s výbušninou, zabila je při loupeži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Nejméně dva gangsteři zahynuli v sobotu při nezdařené bankovní loupeži v belgickém městě Dinant. Těla lupičů byla vyproštěna z trosek budovy, která se na ně částečně zřítila poté, co při pokusu proniknout do trezoru bankomatu přehnali množství použité výbušniny. Napsala to agentura DPA s odvoláním na belgickou policii.

Foto: Profimedia.cz

Případ šetří belgická policie.

Článek

Podle dosavadního vyšetřování pachatelé špatně odhadli množství dynamitu potřebného k rozražení sejfu. Výbuch byl příliš silný, takže se zřítila část budovy nad místností s bankomatem. Trosky pachatele zasypaly. Jeden z nich s doklady kosovského Albánce byl vyproštěn, při převozu do nemocnice však zemřel, uvedla agentura AFP.

Vyšetřovatelé nevylučují, že pod zbývajícími troskami by mohli být případní spolupachatelé. "Nelze vyloučit další těla pod sutí," řekl náměstek dinantského státního zástupce Serge Mottiaux.

Ředitel napadené bankovní pobočky médiím řekl, že hotovost v pobočce je uložená v takzvaných chráněných zavazadlech. Ty při snaze o násilné otevření rozpráší po bankovkách nesmytelný inkoust, takže jsou snadno rozeznatelné a prakticky nepoužitelné. I kdyby lupiči při akci nezemřeli, byl by jim případný lup málo platný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám