Hlavní obsah

Brit použil příliš deodorantu a při grilování vzplál

Novinky, Vladimír Michna, SkyNews

Grilování masa na zahradě se málem stalo osudným dvaatřicetiletému muži z britského Bodminu. Jiskra ze sirky, kterou škrtl Phillip Hodger, povoláním skautský vedoucí, zapálila jeho šaty a plameny se okamžitě rozšířily a zasáhly jeho trup, ruce a krk. Oblečení na muži vzplálo, protože použil příliš mnoho deodorantu.

Článek

Hodgerův život zachránila jeho pohotová partnerka Tonia Gardnerová. Vzala hadici a začala na svého muže, jenž se mezitím proměnil ve velkou ohnivou kouli, stříkat vodu.

„Jen jsem viděla ten ohnivý balón, jak běží proti mně. Popadla jsem hadici a jednou rukou na něj začala stříkat vodu. Druhou rukou jsem volala ambulanci,“ řekla Gardnerová.

Sprejoval jsem se deodorantem asi 20 minut před grilováním. To způsobilo tu příšernou nehodu,“ řekl Hodger.

Šéf skautů byl letecky převezen do popáleninového centra Morriston Hospital ve Swansea, kde strávil dva týdny na přístrojích. Lékaři mu voperovali kožní transplantáty, po čtyřech týdnech mohl opustit nemocnici, ovšem se stálými silnými bolestmi.

Podle lékařů může být Hodger rád, že měl při nehodě brýle, jinak by prý přišel o zrak. Popálen byl na 30 procentech těla.

„Dělal jsem mnoho barbecue a ohňů pro skauty a nikdy se nic nestalo. Bylo to strašné, a moje děti toho byly svědky,“ ředl Hodger.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám