Hlavní obsah

Potoky krve a brutální nakládačka, Britové přitvrdili protikuřáckou kampaň

Novinky, toh

Evropu začínají ovládat drastické kampaně, které dbají na zdraví a bezpečnosti lidí. Po sérií klipů volajících po větší obezřetnosti na silnicích, přichází další krvák. Britský spot nekompromisně varuje před kouřením.

Článek

Zhruba minutu trvající reklama surovým způsobem ukazuje, jak kouření ničí zdraví. Klip se tentokrát nezaměřil na kouřové opary, lékařské prostředí, statistiky či obrázky zničených plic.

Aktérem je mladý muž, který krátce po zapálení cigarety umírá. Smrti předchází brutální zmlácení jakoby neviditelnou osobou. Rvačka naznačuje, že kouření člověka ničí a postupně likviduje, přestože to na zevnějšku kuřáka nemusí být zřejmé. K tomu se přidává kašlání krve a krvácení z nosu. Kampaň proti kouření je kromě televizní reklamy také na letácích a billboardech.

Klip je evidentně inspirován obdobnými reklamami, které varují před řízením po požití alkoholu či nepřipoutáním se za jízdy. V Česku podobná kampaň běží pod názvem Nemyslíš, zaplatíš. Emotivní videa natáčel režisér Filip Renč. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Filip Renč točí další drsné nehodové klipy

Seriál ministerstva dopravy s drsnými klipy z tragických nehod a jejich následky má další pokračování. Je součástí projektu Nezvratné osudy, který začíná...

Výběr článků

Načítám