Hlavní obsah

Syn italského krále musí před soud kvůli korupci

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Syn posledního italského krále Umberta II., Viktor Emanuel Savojský (72), se bude zodpovídat před soudem ze zločinného spolčení. Proces začne 21. prosince v jihoitalském městě Potenza, oznámil tamní vyšetřující soudce.

Článek

Viktor Emanuel byl v roce 2006 zatčen pro podezření z korupce a podpory prostituce, později byl ale vyšetřován na svobodě. Kriminalisté mu kladou za vinu, že verboval prostitutky, které pak posílal zákazníkům kasina v italské enklávě na jihu Švýcarska Campione d´Italia. Navíc je obviněn z podplácení úředníků, od nichž chtěl získat souhlas s provozováním hracích automatů. Společně s Viktorem Emanuelem stane před porotou dalších pět osob.

Viktor Emanuel vyrůstal ve Švýcarsku a Portugalsku vzhledem k tomu, že mužští členové bývalé královské rodiny měli po 2. světové válce zakázaný vstup na italské území kvůli podpoře fašistického režimu Benita Mussoliniho. Do vlasti, která se stala republikou, se směli vrátit až v roce 2002 poté, co italský parlament změnil příslušný zákon. Viktor Emanuel a jeho syn Emanuel Filiberto se mezitím zřekli nároku na trůn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám