Hlavní obsah

Na Slovensku půjdou výtržníci ze stadiónů přímo do vězení

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Slovenská policie ve spolupráci s prokuraturou připravuje opatření, které jí umožní poslat výtržníky z fotbalových stadiónů přímo do vězení. "Já to charakterizuji slovy: šel na fotbal, přišel za tři roky," řekl ve středu policejní viceprezident Stanislav Jankovič v Bratislavě na konferenci věnované bezpečnosti na sportovních akcích. Informovala o tom agentura TASR.

Foto: ČTK

Článek

V praxi to má vypadat tak, že pokud budou dělat fanoušci na stadiónu výtržnosti a budou porušovat zákon, policie je zadrží, domů se už nevrátí a půjdou rovnou do vězení. "Pokud se nám toho podaří dosáhnout, bude to nejlepší prostředek, jak naučit některé lidi, jak se chovat na stadiónech," konstatoval Jankovič.

Policejní viceprezident věří tomu, že když se podaří takto exemplárně potrestat 15 až 20 lidí a patřičně to medializovat, další fanoušci si rozmyslí, zda budou rozbíjet stadióny. Podle Jankoviče je rovněž důležitá rychlost postihu. "Chceme dosáhnout, aby pachatel nebyl odsouzen dva roky po činu. Pouze trest uložený okamžitě má výchovný účinek," dodal.

Jankovič prohlásil, že policie musí přistoupit k tvrdým restrikčním opatřením. "Jinak se nám to vymkne z rukou a pak nás převálcují," konstatoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám