Hlavní obsah

Učitelka dostala za lesbický poměr se žačkou 15 měsíců

Southwark

Šestadvacetiletou učitelku hudební výchovy z britského Greenwiche poslal v pondělí soud na 15 měsíců do vězení za lesbickou aféru s 15letou žačkou. Vztah, který se od letošního února do července vyvinul ze schůzek u kávy po sexuální poměr, podnítila podle své výpovědi sama školačka. Zprávu přinesl server Skynews.

Foto: Profimedia.cz

Helen Goddardová u soudu

Článek

Během jejich poměru se učitelka Helen Goddardová, jíž se přezdívalo „jazz lady“, se žačkou scházela u sebe doma, ale strávily třeba i romantický víkend v Paříži. Jejich tajemství vyplynulo na povrch poté, co vedení školy, kde byla učitelka zaměstnána, obdrželo anonymní dopis.

Následovalo udání, zatčení učitelky a policejní prohlídka jejího domu. Vyšetřovatelé v něm nalezli kromě důkazů pobytu studentky také různé sexuální pomůcky.

Podle rodičů dívky učitelka fatálně porušila princip důvěry.

„Je to složitý případ. Důkazy ukazují, že jste s dívkou měla sexuální poměr několik měsíců,“ řekl Goddardové soudce Anthony Pitts při přelíčení u korunního soudu v Southwarku.

„Udržovat sexuální kontakt s osobou mladší 16 let, i kdyby s tím souhlasila, je samozřejmě nezákonné. Samy o sobě to jsou vážné přečiny. Co je však zvláště přitěžující, je skutečnost, že během období vašeho vztahu a ještě před ním jste byla její učitelkou hudební výchovy,“ uvedl soudce na adresu plačící obžalované.

Soud také rozhodl, že žena už nikdy nebude moci pracovat s dětmi a bude registrována jako sexuální násilnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám