Hlavní obsah

Maďarští policisté budou mít na čepicích kamery

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Policistům v pátém budapešťském obvodě namontují na čepice kamery. Jak pro deník Népszava uvedl celostátní policejní velitel József Bencze, policisté v hlavním městě budou tuto možnost zatím pouze testovat. Následně se test vyhodnotí a velení policie rozhodne, zda se používání kamer osvědčilo.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Kamery jsou i na policejních autech

Článek

Zkušebně už namontovali kamery do policejních vozů. Monitorují situaci před a za vozem. Kamery jsou přes internet napojeny na centrální dispečink, kde sledují aktuální dění na veřejných prostranstvích a přijímají potřebná rozhodnutí.

"Někteří policisté nejsou novým kamerovým systémem nadšeni, protože jejich činnost je pod neustálým dozorem," píše deník Népszava. Celostátní velitel policie například potvrdil, že kamerový systém zcela odstraní korupci v řadách policie.

Vedení maďarské policie tvrdí, že kdyby se kamerový systém použil při nedávném zásahu proti lupičům na dálnici M1, byla by větší šance pachatele dopadnout.

"Na základě záběrů z kamer jsme například mohli identifikovat registrační značky automobilů, které lupiči používali, mnohem dříve jsme mohli uzavřít okolní silnice. Pachatelé by měli menší šanci uniknout," říká Bencze.

Lupiči minulý týden přepadli na dálnici M1 nedaleko Budapešti pancéřový vůz bezpečnostní služby, který převážel peníze. Policie loupež překazila, ale pachatelé jí unikli. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám