Hlavní obsah

Učitelka náboženství pohlavně zneužívala 15letého žáka

Novinky, Daily Telegraph
Manchester

Devětatřicetiletá britská učitelka náboženství Madeleine Martinová se ve středu u soudu přiznala, že během devítidenního vztahu v únoru měla třikrát pohlavní styk se svým 15letým žákem a sedmkrát na něm provedla sexuální úkon. Soudní řízení stále probíhá, pokud bude její chování shledáno zvlášť závadným, hrozí jí trest vězení. Informaci přinesl deník Daily Mail.

Článek

Učitelka se svým žákem ze školy v Tameside v Manchesteru komunikovala na internetové  síti Facebook a několikrát se s spolu sešli na různých místech. Když se to dozvěděl její manžel, opustil ji.

Při středečním líčení stála Martinová před soudcem Peterem Larkinem se svěšenou hlavou, svůj prohřešek plně uznala. Pokud ji porota shledá vinnou, hrozí jí vězení. Rozsudek by měl být vynesen v listopadu.

„Přiznala jste se k velmi vážnému skutku, který se týká porušení důvěry a sexuálního vztahu s dítětem mladším 16 let. Vazba je nevyhnutelná a vy se na ni musíte připravit,“ řekl Martinové soudce.

Také dodal, že podle zákona o deliktech proti mravopočestnosti bude označena za sexuální násilnici. Dále bude vyšetřována úřadem na ochranu skupin (Independent Safeguard Authority), který určí, zda bude ještě moci v budoucnu pracovat s mládeží.

Martinová se u soudu bránila tvrzením, že se stará o vážně nemocnou sestru a že to narušilo její psychiku.

V roce 2005 byla na 15 měsíců odsouzena učitelka základní školy Hannah Griceová, která měla sexuální vztah se 14letým chlapcem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám