Hlavní obsah

Muž si řekl o Putinovy hodinky a premiér mu je dal

– Moskva

Ruský premiér Vladimir Putin byl nucen se v krátké době rozloučit už s druhými luxusními náramkovými hodinkami. Švýcarský chronometr nyní daroval zámečníkovi v Tule. Putin sice nejprve na žádost Viktora Zagajevského o upomínku na návštěvu místní zbrojovky nejprve ukázal prázdné ruce, ale zámečník si všiml hodinek na premiérově zápěstí a vzápětí si o ně řekl.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Ruský premiér Vladimir Putin

Článek

"V podstatě to byla loupež za bílého dne," vylíčil příhodu list Kommersant. "Bylo to, jako kdyby premiérovi k hrudi přitiskli pistoli s tlumičem. Odmítnout dělníkovi (žádost o dárek) po tak nadšeném a nezištném vystoupení ve prospěch Jednotného Ruska (Putinovy strany) však nemohl."

Zjevně zaražený Putin se sice mračil, ale nakonec hodinky odepnul. "Berte," pobídl a podotkl, že navlas stejné hodinky nedávno daroval synu pastýře v Tuvě. Strojek se mu ale moc líbil, a tak si honem pořídil nový... Rychle však dodal, že dotyčné hodinky Blancpain nejsou ani zlaté, ani platinové, a tak stojí jen asi 6000 dolarů (více než 100 000 Kč).

Další noviny příhodu líčí v trošku jiném světle. Podle verze listu Izvestija premiér nasliboval osazenstvu zbrojovky zvýšení platů skoro o třetinu. Zagajevskij namítl, že jako poddůstojník v záloze dostal naposledy přidáno jen dvě stovky rublů (necelých 113 Kč), a řekl si premiérovi alespoň o dárek pro své syny. Když se však od závidějících kolegů dozvěděl, že premiérovy hodinky stojí jeho půlroční výdělek, chtěl je hned vrátit. "Na to je už pozdě," odmítl Putin.

A bodrý zámečník se prý už těší, co vymámí z prezidenta Dmitrije Medveděva, až do Tuly zavítá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám