Hlavní obsah

Podnikatel v Mnichově chránil děti, mladíci ho ukopali k smrti

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov

Za odvahu ochránit čtyři děti ve věku od 13 do 15 let před útoky dvou mladíků, kteří po nich vymáhali hotovost, zaplatil v sobotu 50letý podnikatel z Mnichova životem.

Foto: Ina Fassbender , Reuters

Článek

Muž přihlížel v rychlodráze konfliktu mezi dětmi a mladíky. „Udělal to, co by měli v podobné situaci udělat všichni,“ řekl prokurátor Laurent Lafleur. Poté, co čtyři děti poté vystoupily na zastávce Solln, mladíci ve věku 17 a 18 let je následovali a zaútočili na ně. Když se muž znovu postavil na jejich ochranu, brutálně ho napadli a ukopali k smrti. I když se jednomu ze svědků podařilo ho dočasně oživit, zemřel při převozu do nemocnice.

„To nejhorší, co by se teď mohlo stát, je, že se víc lidí bude tvářit,, že nic nevidí,“ upozornil mluvčí mnichovské policie Wolfgang Wenger.

Oba útočníky policie zadržela ještě na místě činu. V neděli je předvedli před prokurátora, který na ně vydal zatykač pro podezření z trestného činu vraždy z nízkých pohnutek. Pachatelé, nezaměstnaní němečtí občané, byli už v minulosti trestaní: mladší za krádež a drogový delikt, starší, jemuž naměřili takřka 0,9 promile alkoholu v krvi, za vydírání a ublížení na zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám