Hlavní obsah

Na Slovensku odhalili megapodvod se zahraničními platebními kartami

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Slovenská policie prověřuje jeden z největších bankovních podvodů se zahraničními debetními kartami v historii země. Podle televize Joj vybrala skupina pachatelů z bankomatů za jediný den 400 tisíc eur (přes deset miliónů Kč). Nadměrné výběry zaznamenaly téměř všechny banky na Slovensku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Například na trase od Michalovců na východě země až po Brezno na středním Slovensku vybral někdo peníze ze platebních karet vydaných anglickou bankou. Jen v Prešově vybrali z bankomatů 80 tisíc eur (přes dva milióny Kč).

Podle TV Joj se jedná o debetní karty vydané anglickou bankou Berkeley, s nimiž se dá jít do minusu na účtu. Banky v Anglii dávají klientům k účtům po třech měsících kreditky s povoleným přečerpáním až několik tisíc liber.

Televize uvedla, že použité debetní karty jsou registrované na obyvatele Slovenska. Je pravděpodobně, že někdo za úplatu na jejich jména otevřel účty v bankách ve Velké Británii.

Slovenská policie zatím tento případ nekomentovala. Podle TV Joj však za případem stojí pravděpodobně organizovaná skupina.

Reklama

Výběr článků

Načítám