Hlavní obsah

Muž, který se pokusil sníst vlastní matku, spáchal sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Halifax

Šestatřicetiletý Brit Stewart Dawson, který se před 15 lety zapsal do dějin ostrovní kriminalistiky mimořádně brutálním zločinem, před několika dny spáchal sebevraždu skokem z mostu. Ze stejného, z něhož chtěl skočit těsně po vraždě své matky, jejíž ostatky se poté pokusil uvařit a sníst. O jeho smrti informoval deník Yorkshire Post.

Foto: Profimedia.cz

Britská policie. Ilustrační foto

Článek

V roce 1994 Dawson podle policejních údajů ubil svou 52letou matku pánví, vykuchal ji a vydloubal jí oči. Podle pozdější expertizy na psychiatrii o ní prohlásil, že byla drak.

Vyšetřování tehdejšího zločinu, který patří mezi nejděsivější ve Velké Británii vůbec, prokázalo, že tehdy 21letý mladík trpěl mystickými bludy. Na svůj čin se připravoval četbou vybraných pasáží z Bible, v níž si podtrhával řádky popisující konzumaci masa či létání. V den, kdy k vraždě mělo dojít, jej svědci viděli v blízkosti domu, jak s knihou v jedné ruce zapaluje náboženské spisy. V druhé ruce třímal vnitřnosti. Později se ukázalo, že patřily jeho matce.

Vyšetřovatelé v jejich domě nalezli v kuchyni na plotně lidské maso. V mladíkově ložnici leželo pod postelí matčino tělo, scházela mu noha a ruka. Všude v bytě stály kříže a byly nakresleny pentagramy. Hrůzný obraz doplňovaly svitky, které Dawson podepsal jako Ježíš Kristus, a také ostatky oběšeného psa, kterému chyběl jazyk. Dawson se k vraždě doznal.

Na stopu brutálního zločinu policii přivedlo vyšetřování okolností jeho pokusu o sebevraždu. Dawson zkoušel skočit z mostu v Halifaxu ve West Yorkshiru, který se mu nyní po 15 letech, kdy byl propuštěn z hlídané psychiatrické kliniky v Ramptonu, stal nakonec skutečně osudným. Policie nepovažuje jeho dokonanou sebevraždu za nijak podezřelou.

Reklama

Výběr článků

Načítám