Hlavní obsah

Duševně nemocný mladík zaútočil nůžkami, zranil pět osob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kaiserlautern

Pět lidí v Kirchheimbolandenu ve spolkové zemi Porýní-Falc na jihozápadě Německa v úterý zranil nůžkami psychicky nemocný třiadvacetiletý muž. Své oběti si vybral náhodně na ulici. Jedna z nich je ve vážném stavu. Informovala o tom agentura DPA.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Duševně nemocný mladík byl po návštěvě lékaře rozčilený. Utíkal do lékárny, kde popadl nůžky. Poté vyběhl ven. Na ulici, v nedaleké bance a v hotelu pak zaútočil. Zranil pět lidí. Pobodaný 69letý hoteliér byl nejprve v kritickém stavu, nyní se mu ale už daří lépe. V nemocnici skončilo i 14leté děvče, které mladík napadl na autobusové zastávce.

"Jde se o náhodné oběti," uvedl šéf kaiserlauternského státního zastupitelství Helmut Bleh. Za útoky je podle něj jednoznačně mužova nemoc, kvůli níž není odpovědný za své činy. Zřejmě měl halucinace. Snažil se dokonce zmocnit i auta. Řidiči se ale podařilo mladíkovi nůžky sebrat. Policisté ho pak zadrželi. Na žádost vyšetřovatelů by nyní měl pobývat v psychiatrické klinice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám