Hlavní obsah

Tříletou holčičku ve školce píchl spolužák stříkačkou s HIV

Černigov

Tříletou ukrajinskou dívku Lízu Morozovovou v mateřské školce Černigově bodl stejně starý chlapec injekční stříkačkou, kterou k plotu školky odhodil narkoman trpící nemocí AIDS. Test obsahu stříkačky potvrdil nákazu virem HIV. O případu informovala ukrajinská televize 1+1.

Článek

Stačila chvilka nepozornosti učitelky z mateřské školy a tříletý chlapec sebral z trávy za plotem injekční stříkačku s jehlou. Chtěl si hrát na lékaře a dát Líze injekci. Učitelka si pak všimla vpichu na dívčině kůži.

Osazenstvu školky, které si navléklo gumové rukavice, se podařilo najít stříkačku, kterou předali na test. Ten prokázal, že hladina viru HIV je ve zbytku obsahu stříkačky velmi vysoká. Podle odborníků je u narkomana, který stříkačku odhodil, nemoc již plně rozvinuta a zřejmě jí brzo podlehle.

Matku dívky Olesu Morozovovou informovala o případu vychovatelka. Rodiče ji poslali k lékaři, Olga Maljutová z místního centra pro AIDS se odmítla ke stavu dívky vyjádřit, neboť je to podle ní neetické. Zatím není jasné, zda se dívka nakazila.

Prokuratura vyšetřuje míru zavinění zaměstnanců školky. Obecně bylo známo, že se vedle ní často scházejí narkomani a pohazují tam stříkačky, jimiž si vpíchli drogu. Přesto nebyly injekce zpoza plotu odstraněny.

Reklama

Výběr článků

Načítám