Hlavní obsah

Do Evropské ligy jdou jen Slavia a Sparta. Teplice, Olomouc i Liberec končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jen fotbalisté Slavie a Sparty postoupili do hlavní fáze Evropské ligy. Sparta zdolala Maribor i doma, trefil se opět Wilfried. Slavia sice prohrála v Bělehradě s Crvenou Zvezdou 1:2, po domácím vítězství 3:0 ale postupuje. Ani třígólový náskok nestačil Liberci, který doma třikrát inkasoval s Dinamem Bukurešť. Rumunský tým po lépe zvládnutých penaltách postupuje. Podle očekávání končí i Teplice a Olomouc.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Blažek ze Slovanu Liberce po zmařené šanci

Článek

Fotbalisté Evertonu si v Olomouci bez potíží ohlídali čtyřgólový náskok z prvního utkání a remízou 1:1 stvrdili postup do hlavní fáze Evropské ligy. A to i přesto, že hosté hráli od sedmé minuty bez vyloučeného Hibberta, který nedovoleně zastavil unikajícího Petra.

I v oslabení hosté po trefě Pienaara vedli, domácí dlouhou přesilovku před vyprodaným stadiónem využili deset minut před koncem a gólem Šultese alespoň srovnali.

Jakub Petr z Olomouce (vlevo) v souboji s Leonem Osmanem z Evertonufoto: ČTK /Vladislav Galgonek

Tepličtí fotbalisté do základní skupiny Evropské ligy nepostoupili. Severočeši vypadli ve 4. předkole s Hapolem Tel Aviv, na jehož půdě ve čtvrteční odvetě remizovali 1:1 poté, co před týdnem doma prohráli 1:2. Rozplynul se jim tak sen, že získají téměř 30 miliónů korun už jako prémii za postup.

V závěrečném dramatu hosté nebyli daleko od obratu. Minutu před koncem je poslal od vedení Klein, izraelskému týmu ale vzápětí zařídil vyrovnání Ben Dajan.

Teplický fotbalista Jakub Mareš (ve žlutém) v souboji se Samuelem Jeboahem z Hapoelu Tel Avivfoto: ČTK/AP /Ariel Schalit

Liberec nevyužil náskok a po penaltách vypadl

Fotbalisté Liberce nezvládli odvetu 4. předkola Evropské ligy doma s Dinamem Bukurešť a po penaltovém rozstřelu vypadli. Severočeši přitom do utkání vstupovali s tříbrankovým náskokem, který jim přisoudila kontumace za nedohraný zápas v Bukurešti kvůli řadění fanoušků. O něj ale v normální hrací době přišli a selhali i při penaltách. 

Liberec rychle inkasoval, už ve 3. minutě se prosadil Cristea. Navíc po přestávce zvýšil po chybě gólmana Hauzra Niculae. Rumunům tak stačilo vstřelit jediný gól, který by přinesl prodloužení. Ten zaznamenal osm minut před koncem opět Niculae. Prodloužení gól nepřineslo, rozhodl penaltový rozstřel. V desáté sérii neproměnil Liška a rumunský celek slaví překvapivý postup.

Wilfriedův gól zpečetil sparťanský postup

Sparťanští fotbalisté postoupili do základní části premiérového ročníku Evropské ligy. Po výhře 2:0 na půdě Mariboru dokázali ve čtvrtek večer vyhrát 1:0 domácí odvetu. Všechny tři branky ve vzájemném česko-slovinském souboji vstřelil útočník Bony Wilfried z Pobřeží slonoviny.

Radost fotbalistů Sparty z gólu proti Mariborufoto: Právo /Jan Handrejch

Slavia se hodinu bála o postup, pak rozhodl Vlček

Fotbalisté pražské Slavie se v odvetě čtvrtého předkola Evropské ligy na půdě Crvené Zvezdy Bělehrad museli do 63. minuty bát o postup. Přestože si z domácího zápasu přivezli náskok 3:0, v bouřlivém prostředí na stadionu Marakana inkasovali do poločasu dva góly a klid jim dal až gól střídajícího Stanislava Vlčka.

Červenobílí se navzdory porážce 1:2 mohou těšit na páteční los základních skupin soutěže a také minimálně na 26 miliónů korun.

Program odvet 4. předkola Evropské ligy:
Olomouc - Everton 1:1 (0:1)on-line
Branky: 80. Šultes - 43. Pienaar.
Hapoel Tel Aviv - Teplice 1:1 (0:0)on-line
Branky: 90+2. Ben Dajan - 89. Klein.
Liberec - Dinamo Bukurešť 0:3 (0:1) 8:9 po pen.on-line
Branky: 3. An. Cristea, 58. a 81. Niculae.
Sparta - Maribor 1:0 (1:0)on-line
Branka: 3. Wilfried.
CZ Bělehrad - Slavia 2:1 (2:0)on-line
Branky: 23. Bogdanovič z pen, 45. Perovič - 63. Vlček.

Reklama

Výběr článků

Načítám