Hlavní obsah

Velšská verze Nemyslíš, zaplatíš! je tak drastická, že je jen pro dospělé

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gwent

Pokud si myslíte, že je česká kampaň Nemyslíš, zaplatíš! až příliš drsná a explicitně brutální, pak pro vás video natočené ve Walesu jistě nebude. Tam se rozhodli varovat proti psaní textových zpráv při jízdě a udělali to tak drsným způsobem, že i ti nejotrlejší u záběrů přivírají oči.

Článek

Tři dívky jedoucí v autě a řidička píšící textovou zprávu, tak vypadá začátek čtyřminutového videa, jehož oficiální verzi zhlédlo na internetu bezmála 1,6 miliónu lidí. Reálné číslo je však daleko vyšší, jelikož mnoho lidí si jej umístilo na své internetové stránky. Oficiální video na serveru Youtube dokonce vyžaduje od uživatele potvrzení, že je plnoletý.

Nehoda způsobená psaním textové zprávy je nasnímána velmi detailně. Asi nejtragičtěji působí moment, kdy se po jednom z nárazů téměř do ticha ozve křupnutí a jedna z dívek zůstane se zlomeným vazem již navždy nehybně ležet.

Zahynou i nevinní

Na rozdíl od českých videí však velšské záběry nekončí momentem nárazu, ale věnuje se i práci záchranářů, kteří vystřihují zraněné a oběti z automobilů.

Jak to tak bývá i v reálu, nehodu neodnese pouze viník a jeho spolujezdci. V dalším z automobilů, které se srážky účastnily, naříká malá holčička a prosí své rodiče, aby se probudili. Na předním skle však doslova září krev a rodiče nejeví známky života. Celé video pak končí záběrem na zničenou težce zraněnou řidičku, která si pozvolna začíná uvědomovat, co svou nezodpovědností zapříčinila.

Reklama

Výběr článků

Načítám