Hlavní obsah

Lékař si užíval s pacientkou, na kterou v čekárně čekal její manžel

Hull

Britská lékařská komora (General Medical Council) prošetřuje tvrzení několika pacientek chirurgického oddělení v Hull, podle nichž s nimi měl mít lékař sexuální poměr. Podle dalších důkazů se dotyčný doktor choval tak neomaleně, že kupříkladu souložil s jednou pacientkou v době, kdy na ni v čekárně čekal její manžel.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Pokud se tvrzení pacientek ukáží jako pravdivá, osmačtyřicetiletému lékaři Michaelu Ruslingovi, kterého rada v pondělí vyslechla, hrozí minimálně opětovné propuštění. Rusling byl suspendován již v roce 2007.

Případ podle deníku Daily Mail vyšetřuje také policie kvůli sexuálnímu obtěžování a podezření ze znásilnění, lékař však zatím nebyl z ničeho obviněn.

Lékař šel podle některých důkazů tak daleko, že své pacientky vydíral. Pokud s ním nebudou mít sex, sníží jim dávkování léků, které užívaly, či medikaci přímo zruší. Rusling se navíc neomezoval na poměr jen na svém pracovišti, v rámci svého zaměstnání navštěvoval ženy i u nich doma. První případ se datuje rokem 2004.

Případ obtěžování a neetického chování vyšel najevo poté, co jedna z pacientek kvůli vydírání začala navštěvovat psychiatrickou kliniku a její příbuzní se obávali, že má sebevražedné sklony. Přesto její schůzky s Ruslingem ještě pokračovaly, než jednou v rozčilení zmínila recepční na chirurgii, že je lékař „vyšinutý“. To vedlo k tomu, že si vedení nemocnice pozvalo Ruslinga k pohovoru, a poté byl v roce 2007 suspendován. Později se k výkonu povolání opět vrátil.

Reklama

Výběr článků

Načítám