Hlavní obsah

Jeden požár v Řecku způsobil Albánec, když chtěl zabít ženu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

V Řecku v pondělí pokračoval čtvrtým dnem boj hasičů s desítkami požárů porostů. V ohrožení byly Atény i Maraton. Největší nebezpečí se hasičům podařilo zažehnat. Jeden z požárů založil Albánec, který chtěl zabít svou ženu.

Foto: Yiorgos Karahalis, Reuters

Požár ve vesnici Dioni severovýchodně od Atén

Článek

Požáry porostů trápí Řecko každé léto, poslední výrazné ohrožení představovaly předloni. Tehdy sežehly 200 000 hektarů a zabily 64 lidí. Dosavadní bilance 90 požárů od soboty je 15 000 hektarů spálené půdy. Nebezpečné jsou zejména tím, že ohrozily Atény, ale i další města.

Foto: Yiorgos Karahalis, Reuters

Požár ve vesnici Dioni severovýchodně od Atén

Z Agios Stefanos vzdáleném asi dvacet kilometrů na severovýchod od Atén odešlo na 10 000 lidí. V noci se plameny blížily také po stráních u Maratonu a ohrožovaly vzácné starověké památky. Starosta města si původně stěžoval na nezájem vlády při poskytování pomoci. Stát ale v poslední chvíli pomoc povolal a bezprostřední nebezpečí prý bylo během pondělka zažehnáno.

Všude to cítíte. Je jedno, jak jste daleko. Nad celými Aténami visí hustý oblak kouře. Ulice jsou plné. Lidé zpanikařili a snaží se zachránit své domy. Je tady strašně větrno.
obyvatelka Atén Katerina Drakopoulosová

Albánec chtěl upálit manželku

Úřady rovněž oznámily, že jeden z požárů u hlavního města založil Albánec, který tam s rodinou žil. Svou manželku polil hořlavinou a škrtl sirkou. Plameny z ženina těla přeskočily na křoví a šířily se dál. Žena skončila v nemocnici s vážnými popáleninami, muž po krátkém útěku ve vazbě.

S požáry dál bojuje téměř 2000 hasičů včetně kontingentu z Kypru, stovky vojáků i dobrovolníků. 

Foto: John Kolesidis , Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám