Hlavní obsah

Na taneční párty se strhla rvačka se střelbou, vyžádala si oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterodam

Jednu oběť si vyžádala masová rvačka se střelbou, která se v noci na neděli strhla na obrovské taneční párty u nizozemského Hoeku van Holland. Dalších sedm osob bylo podle agentury DPA na akci Sunset Grooves, jíž se zúčastnily tisíce lidí, zraněno.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zda osmnáctiletý muž zahynul na střelná či jiná zranění, není prý zatím jasné. Policie na velké plážové taneční party zasáhla poté, co se z ní začaly ozývat výstřely.

Podle svědků vystřelili také policisté. Vypálili prý několik varovných ran poté, co je dav začal ohrožovat. Jednoho z návštěvníků postřelili, když je napadl.

Mužův stav je stabilizovaný a podle policejního mluvčího není zasažený v ohrožení života. Mnozí účastníci párty byli zadrženi.

Akce s prominentními dýdžeji byla po prvních výstřelech okamžitě přerušena. Lidé začali v panice odjíždět. V přilehlých ulicích se vytvořily zácpy. Dálnici do Rotterdamu policie dočasně uzavřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám