Hlavní obsah

Policie provedla razii v sídle Porsche

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stuttgart

V kancelářích německé automobilky Porsche provedli ve čtvrtek federální vyšetřovatelé razii. Důvodem byla nařčení z údajné manipulace s akciemi Volkswagenu.

Foto: Reuters

Podezření se týkají bývalého ředitele Porsche Wendelina Wiedekinga.

Článek

Firma Porsche ve snaze převzít největší automobilku v Evropě navýšila ve Volkswagenu podíl na 51 procent a obě společnosti se později po měsících tvrdého boje dohodly na spojení v roce 2011. [celá zpráva]

Policejní prohlídka v sídle Porsche ve Stuttgartu se uskutečnila hned ve čtvrtek ráno. Podle médií se vyšetřování zaměřuje na kroky bývalého ředitele Wendelina Wiedekinga a finančního šéfa Holgera Härtera. Firma nařčení z manipulace s trhem odmítá. Oba muži svůj post opustili minulý měsíc.

Akcie Volkswagenu přinesly Porsche velký zisk - za první tři měsíce letošního roku to bylo 6,84 miliardy eur z celkových 7,34 miliardy eur před zdaněním. Následná ekonomická krize přesto společnosti zabránila dosáhnout ve Volkswagenu stanoveného 75procentního podílu.

Společnost Porsche se kvůli potížím minulý týden dohodla na prodání desetiprocentního podílu do Kataru, který se tak stal třetím největším vlastníkem luxusní automobilky. [celá zpráva]

Na základě dohody z minulého týdne Volkswagen do konce roku odkoupí 42 procent v Porsche za 3,3 miliardy eur. Porsche se tak stane desátou značkou Volkswagenu a připojí se k Audi, Seatu či Škodě Auto.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám