Hlavní obsah

V Británii zatčeni další možní pachatelé miliardové loupeže šperků

Londýn

Britská policie zadržela trojici mužů, kteří jsou podezřelí z podílu na loupeži, při níž z klenotnictví v Londýně zmizely šperky v hodnotě 40 miliónů liber (přes 1,2 miliardy Kč).

Foto: Reuters

Jeden z lupičů klenotů je běloch, druhý je černé pleti, jak ukazují záběry z kamer ve vyloupeném klenotnictví.

Článek

Policie uvedla, že dvav muži byli zadrženi ve středu, ale z operačních důvodů nechtěla poskytnout více detailů. Neupřesnila ani, zda jsou mezi zadrženými ti, kdo přímo krádež spáchali.

Minulý pátek policie vyhlásila odměnu milión liber (29,7 miliónu korun) těm, kdo pomohou najít pachatele krádeže. Je to největší odměna nabídnutá v souvislosti s takovým druhem zločinu.

Přímými pachateli loupeže byli dva elegantně oblečení muži, kteří vešli do luxusního klenotnictví, pohrozili zaměstnancům ručními zbraněmi a odnesli si 43 klenotů. Na krátko si vzali jako rukojmí jednu zaměstnankyni. Na útěku Londýnem několikrát vyměnili auto. Byla to největší loupež klenotů v britských dějinách. Nikdo při ní nebyl zraněn.

Policie už 10. srpna zadržela v rámci vyšetřování krádeže asi padesátiletého muže, kterého ale později na kauci propustila.

Krádež, která byla spáchána za bílého dne, nafilmoval jeden kolemjdoucí. Videozáznam se poté ocitl na serveru YouTube.

Reklama

Výběr článků

Načítám