Hlavní obsah

V Německu řádí ostřelovač nových aut

Berlín

Německá policie pátrá už více než měsíc po záhadném střelci, který na německých dálnicích ostřeluje nové automobily, převážené na kamiónech od výrobních linek k prodejcům. Informovala o tom agentura AFP.

Článek

"Od poloviny roku 2008 evidujeme 127 podobných případů. Jde o střelbu na nové automobily, aniž by střelec dával přednost určité konkrétní značce. Tyto případy jsou z valné části odhaleny až při vykládce aut," sdělila novinářům mluvčí německé federální policie Anke Spriestersbachová.

Střelec poškozuje především dveře a skla automobilů. "Máme obrovské štěstí, že doposud nebyl nikdo zraněn," dodala Spriestersbachová. Motiv střelby není zatím znám. Policie vyšetřuje, zda byla u všech případů použita stejná střelná zbraň.

Záhadný střelec řádil zatím na západě a jihu Německa ve spolkových zemích Severní Porýní-Vestfálsko, Porýní-Falc, Bádensko-Württembersko a Bavorsko. Jeho oblíbeným revírem je dálnice A61, která tyto země spojuje. Své napodobovatele si zřejmě našel i za hranicemi Německa. "Od začátku roku 2009 byly podobné případy evidovány i v sousedních zemích," sdělila novinářům Spriestersbachová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám