Hlavní obsah

Čeští turisté uvízli na Krétě kvůli poruše letadla

Chania

Celkem 179 českých turistů uvízlo v sobotu při návratu do vlasti na Krétě. Důvodem byla porucha letadla Travel Service. Linka z Chanie měla v Brně přistát v sobotu v 11:00. Společnost vyslala nový stroj, který se do Brna-Tuřan vrátil po dvacáté hodině.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Chania, Kréta

Článek

Mluvčí letecké společnosti Travel Service Vlaďka Dufková Novinkám potvrdila, že letadlo mělo pravděpodobně závadu na elektronickém bloku a technici se pro jistotu rozhodli pro výměnu dílu. "Bylo třeba sehnat náhradní díl, který ale nebyl na celé Krétě ani v Aténách k dispozici," řekla.

Společnost proto vyslala náhradní letadlo z ČR. To odletělo před 15. hodinou a s turisty by na brněnském letišti mělo přistát před 20:00. Firmu podle Dufkové vzniklé nepříjemnosti mrzí.

Zákazníci podle ní dostali poukázky na občerstvení a byl pro ně zajištěn oběd i večeře.

Jedná se už o druhou závadu na letadle společnosti Travel Service v posledních dnech. Před třemi dny se kvůli poruše na letadle zpozdil odlet z Brna do krétského Heraklionu.
Minulý týden navíc sjel Airbus A320 společnosti z odbavovacího pásu na zpevněnou travnatou plochu na letišti v Brně. Na palubě nebyli v té době žádní cestující, nikdo nebyl zraněn.[ celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám