Hlavní obsah

Švédsko chystá další královskou svatbu

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

Sedmadvacetiletá princezna Madeleine, nejmladší ze tří potomků švédského krále Karla XVI. Gustava a jeho ženy Silvie, se zasnoubila se svým přítelem. V úterý to oznámil královský palác.

Foto: Profimedia.cz

Švédská princezna Madeleine

Článek

Královská kancelář potvrdil zasnoubení její královské výsosti princezny Madeleine s právníkem Jonasem Bergströmem, s nímž se sblížila před sedmi lety. Král požádal vládu o svolení ke svatbě, jak mu nařizuje ústava.

Švédsko tak v brzké době oslaví hned dvě královské svatby najednou. V únoru oznámila zásnuby korunní princezna Viktorie, Madeleinina o pět roků starší sestra. Majitele řetězce luxusních fitnessových center ve Stockholmu, 35letého Daniela Westlinga, si vezme příští rok v červnu.

Svatba mladší Madeleine se budet konat až s odstupem  po svatbě Viktorie, která se má stát budoucí královnou. Princezny mají ještě jednoho sourozence, devětadvacetiletého prince Karla Filipa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám