Hlavní obsah

Ve Španělsku havaroval autobus plný turistů, až osm mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid
Aktualizováno

Šest lidí mrtvých a 39 zraněných si vyžádala nehoda autobusu, která se stala v noci na pátek v Sant Pol de Mar nedaleko Barcelony na severovýchodě Španělska. Oznámili to hasiči v Katalánsku. Údaje o počtu obětí se však různí. Mnohé zdroje uvádí, že zahynulo osm lidí.

Článek

"Je tu šest mrtvých a 39 raněných, z nichž někteří jsou ve vážném stavu. Cestujících bylo celkem 65," řekl agentuře AFP mluvčí hasičů, který však nemohl upřesnit jejich státní příslušnost.

Server timesofmalta.com uvádí osm mrtvých a 42 zraněných, mnozí z nich vážně.

Také podle ředitele nizozemského tour-operátora Sundio Group Joosta Romeijna zahynulo osm lidí a 42 bylo zraněno. Všichni mrtví a ranění jsou podle jeho slov Nizozemci.

Všechny osoby pocházely z Nizozemska, kromě španělského řidiče a průvodce, jehož národnost zatím není známa, řekl Romeijn.

Agentura DPA tvrdí, že kromě nizozemských turistů bylo v autobuse i několik Němců a Britů.

Podle španělských médií autobus přepravoval turisty, z nichž většinu tvořili Nizozemci, kteří pobývali na katalánském pobřeží a vyjeli si na výlet do Barcelony.

Havárie se stala v 23:13 za dosud neupřesněných okolností, sdělil mluvčí hasičů.

Podle médií sjel autobus ze silnice v zatáčce a převrhl se. Na místo nehody okamžitě přijeli hasiči, policisté a záchranáři. Ranění byli převezeni do nemocnice. Zprávy nehovoří o žádných Češích na místě mehody.

Související témata:

Výběr článků

Načítám