Hlavní obsah

Mladík v roli chůvy ubil dívku k smrti

Novinky, Vladimir Michna, SkyNews

Šestnáctiletý Brit Karl McLuney z Eccles v Salfordu si přivydělával jako chůva malých dětí. Dvouletou Demi Leigh Mahonovou však místo hlídání ubil k smrti. Odsedí si za to 15 let ve vězení.

Článek

Mladý Brit Demi uhodil do hlavy tak silně, že jí poškodil levou část mozku a za dva dny poté zemřela. Nešlo o jednorázový útok pitva ukázala, že McLuney malou dívku bil a kopal. Způsobil jí celkem 68 zranění na těle. Měla také částečně oholené vlasy a podle stop na jejím těle s ní pachatel rovněž silně třásl.

Podle soudce byl McLuney otrávený z toho, že tehdy své patnácté narozeniny tráví jako chůva u malé dívky a nikdo pro něj nepřichystal žádnou oslavu.

Její tvář byla plná modřin
matka dívky

Drogově závislá matka malé Demi byla v době útoku mimo domov a snažila se zpeněžit šeky určené na výživu dítěte. Po návratu našla McLuneyho v jejich domě a malou Demi viděla ležet na posteli.

“Její tvář byla plná modřin,” vypověděla matka. “Pokoušela jsem se ji zvednout, ale její hlavička spadla zpět na postel. Nemohla ani pořádně dýchat," dodala matka. Mladík se po činu snažil předstírat, že Demi upadla v parku.

Demi zemřela, přestože byli sociální pracovníci informováni sousedy a příbuznými, že je Demi v nebezpečí. Nikdo však nebyl odsouzen za pochybení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám