Hlavní obsah

Berlusconi měl tajit starověké hrobky na svém pozemku

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Údajné přepisy hovorů mezi premiérem Silviem Berlusconim a prostitutkou Patriziou D’Addariovou dál otřásají veřejným životem v Itálii. Na nových zveřejněných nahrávkách se muž s hlasem šéfa vlády chlubí, že u jeho vily na Sardinii je třicet starověkých hrobek. Úřady ale o žádných neví.

Článek

Muž na nahrávce tvrdí, že má na pozemku hrobky Féničanů z doby 300 let před Kristem. Italské úřady ale o nich žádné záznamy nemají a opozice už volá po vyšetřování. Podle zákona musí být každé archeologické nálezy na soukromém pozemky hlášeny. Hrobky z dob Féničanů by měly nezměrnou historickou hodnotu.

Patrizia D’Addariová tvrdí, že premiéra nahrála při návštěvě jeho oficiální rezidence v Římě. Berlusconi, kterého už média propírala kvůli údajným divokým večírkům v jeho vile na Sardinii a vztahu se sedmnáctiletou dívkou, styky s prostitutkami popíral. V týdnu ale obrátil, když řekl, že není svatým. [celá zpráva]

List La Repubblica napsal, že se premiér rozhodl svou luxusní vilu Certosa, která nechvalně proslula pikantními snímky, z nich na jednom je údajně i nahý expremiér Mirek Topolánek, prodat. 

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám