Hlavní obsah

Čech v Británii vedl gang, který organizoval fingované svatby

– Londýn • Aktualizováno
Novinky, rei

Britská policie provedla v úterý na západě hrabství Yorkshire zátah proti skupině, která za vysokou úplatu zprostředkovávala svatby mezi Evropany a Nigerijci, kteří tak mimo jiné získali právo využívat sociálních dávek v Británii. Mezi vůdci gangu zprostředkovatelů je i jeden Čech.

Článek

Podle serveru listu Yorkshire Post si čtyři vůdci skupiny přišli na 15 000 liber (asi 450 000 korun) za jednu svatbu. Celkem policie zatkla čtrnáct lidí včetně dvou párů, které směřovaly do kostela k oltáři. Skupinu údajně vedl jeden občan České republiky, dva ze Slovenska a jeden Nigerijec.

Policejní zátah se uskutečnil ve chvíli, kdy se dvě Slovenky a dva Nigerijci chystali na cestu k oltáři ve Scholesu a Cleckheatonu. Také zbývajících šest zatčených je původem z Nigérie. Podle Yorkshire Post sledovala policie skupinu Nigerijců cestou po silnicích M60 a M62 z Manchesteru. Některá zatčení se uskutečnila na čerpací stanici.

Podle ředitele místního imigračního úřadu Jeremyho Oppenheima čelí zadržení až sedmi letům za mřížemi. Oppenheim dodal, že britské úřady se v posledních letech na fingované svatby zvlášť zaměřují. Jejich počet klesl z 3500 v roce 2004 na loňských 400.

Reklama

Související témata:
Scholes

Výběr článků

Načítám